Hoe het begon ….

 

lucien-en-justin

 

Justin Jeremy van Tergouw werd op 20 april 2000 geboren in Utrecht.
Op 16 oktober 2006 overleed plotseling Lucien van Tergouw, de vader van Justin, op 38 jarige leeftijd aan een hartinfarct…. Justin was toen pas 6 jaar oud. Lucien was een goeie darter en was mede-oprichter van het Vialis 1 dart-team. In die tijd had Justin nog helemaal niks met darten. Hij zat op voetbal en was een goede spits die vaak scoorde!


Ongeveer een half jaar na het overlijden van Lucien, merkte ik dat Justin steeds vaker op de trainingszolder van papa een pijltje aan het gooien was. Na een aantal weken kwam Justin naar me toe en vroeg: "Mam, is er ook competitie darten voor kinderen?" Ik wist die vraag toen niet te beantwoorden omdat ik me eigenlijk nooit zo in het darten verdiept had. Ik ben gaan bellen met de DBMN en daar werd mijn vraag beantwoord met ja! Zij hebben mij toen aangeraden om eens bij dartcentrum Nieuwegein te gaan kijken, omdat dit vrij dicht bij mij in de buurt was. Vanaf toen is het balletje eigenlijk gaan rollen.


Minimaal 3 avonden per week trainde Justin daar heel intensief en op de zaterdagen mocht hij op een gegeven moment ook mee gaan doen aan de toernooitjes die gehouden werden. Hij was toen pas net 7 jaar oud en nog geen 1.20m hoog. Er werd een omgekeerd leeg kratje neergezet die hij dan als opstapje gebruikte om zijn pijlen uit het bord te halen! Iedereen zag dat Justin steeds vaker begon te winnen, zelfs ook van volwassenen, waarbij ook het rekenwerk van Justin  wonderbaarlijk snel was te noemen! Een talent dat hij echt van zijn vader geerfd moet hebben en niet van zijn moeder….

 

2015 was echt een topjaar voor Justin. Het ene hoogtepunt volgt het andere op! Geselecteerd worden voor het Nederlands Team, het EK in Denemarken waar het team 3 keer goud, 2 keer zilver en 2 keer brons pakte, het winnen van de Winmau World Masters, het winnen van de Finder Darts Masters, het winnen van de Sunparks Masters, en natuurlijk Wereldkampioen worden met Maikel Verberk op het WK in Turkije! In 2016 ging de zegereeks door; hij won onder andere de Open Duitsland, Open Denemarken, Open Belgie, Hal Masters, 4 voudig Europees Kampioen, een finale plaats tijdens zijn eerste PDC development tour, en als klap op de vuurpijl wint Justin wederom de Winmau World Masters! Kijk voor de volledige lijst met overwinningen bij de resultaten in het menu 😉 Justin heeft in 2016 maar liefst 20 toernooien gewonnen, en in 27 finales gestaan! In 2017 en 2018 wist Justin het prestigieuze Lakeside World Youth Championship te winnen. Een mooie afsluiting van zijn periode bij de jeugd. Justin gooide een geweldige wedtrijd, met een paar mooie hoge finishes. Onder andere een 170, 132 en 131 finish heeft Justin in die finale gegooid. Inmiddels is Justin dit jaar 18 jaar geworden, en zal hij zich ook bij de heren moeten bewijzen. Maar ook daar heb ik het volste vertrouwen in!

 

Justin kan nu al terug kijken op 11 mooie jaren als darter, en hopelijk komen daar nog heel veel mooie jaren bij! Ik hoop dat zijn papa van boven met hem meekijkt en hem kracht, steun en vertrouwen zal geven. Veel plezier op Justin zijn website!

 

Game on!!!!

Sportieve dart-groetjes,
Miranda van Tergouw

logokopie

the-car-gym

Pijlen bestellen?
dartswarehouse

facebook-logo-wallpaper-full-hd

Wil jij ook een JvT handtekeningenkaartje?
Klik dan hier om direct te bestellen.